PMU – Permanente Make-up

Bij Rocas opleidingen kun je vanaf 1-09-22 weer de opleiding tot Permanente Make-up specialiste volgen, dit wordt gegeven door onze docent Inge Wildschut.

Om Permanent Make-up goed te kunnen uitvoeren is knowhow van het allergrootste belang. Je kennis en vaardigheid bepalen uiteindelijk het resultaat van een behandeling. Een gedegen opleiding in dit vak van de toekomst is van het grootste belang.

Het vak van de toekomst vraagt om vertrouwen

Eén van de belangrijkste basis van een PMU behandeling, is vertrouwen. Vertrouwen in een voorzichtige werkwijze, in aandacht voor de persoon en bovenal in de juiste kennis en vaardigheden van het vak. Om die reden is een goede PMU opleiding van het allergrootste belang.

Draag bij aan natuurlijke schoonheid

Door de natuurlijke lijnen in het gezicht te benadrukken, zorgen we ervoor dat iedere vrouw, jong of ouder, haar natuurlijke schoonheid meer omarmt. We mogen er zijn! Juist dit stukje omarming en acceptatie maakt PMU het vak van de toekomst. Hoe mooi is het dat jij daaraan bij mag dragen? Hoe mooi is het als jij na de PMU opleiding:

  • Alles weet op het gebied van wenkbrauwen, eye- en lipliners.
  • Voor iedere huid de verschillende technieken kent
  • Veel verschillende modellen hebt kunnen behandelen
  • Weet welke PMU machine het beste bij jou past
  • Vol vertrouwen aan de slag kunt in je eigen salon

 Een praktijkgerichte PMU opleiding

De PMU opleiding is een echte praktijkopleiding. Hoe meer modellen je tijdens de opleiding behandelt, hoe beter! Om je techniek en inzicht te vergroten, begeleiden we je zoveel mogelijk. Onder het toeziend oog van een expert, leer je voorzichtig en vol vertrouwen steeds meer behandelingen uitvoeren.

Naast de praktische lesdagen, zul je zelf ook intensief moeten oefenen. Denk aan de theorie, kleurenleer, tekenvaardigheid wenkbrauwen en naaldvaardigheid. En ben je al bekend met de GGD eisen voor een PMU vergunning in de salon?

Permanent Make-up is een uitdagend en verantwoordelijk vak. Ons opleidingssysteem leidt je stapje voor stapje binnen in alle kennis en vaardigheden die het werk tot een succes maken.

Basis Opleiding

Deze basis opleiding bestaat uit 4 intensieve lesdagen en bevat alles op het gebied van de basis technieken voor de wenkbrauwen. Elke huid is anders, en dus leer je ook de verschillende technieken om je klant goed van dienst te kunnen zijn. Permanent Make-up is echt een praktijkvak, een vak waar je ook in wilt doorgroeien, en dat kan na je basis opleiding door een Master Class te volgen voor de Powder/ Ombre Brows, Hairstroke/Microblading , eyeliner-, lip- of de correctie technieken.

Om jouw techniek en inzicht te vergroten zullen we je gedurende jouw opleiding je zoveel mogelijk proberen te begeleiden. In de praktijk kom je soms zaken tegen die je liever onder het toeziende oog van een expert uitvoert.

Het is van groot belang dat je leert inzien hoe het pigment in de huid tijdens het genezingsproces van tint kan veranderen. Om deze reden zit er een tussenpose van minstens 2 – 4 weken tussen elk lesdag. Aan het eind van elke les is er tijd om eventuele praktijkproblemen op te lossen.

Theorie, kleurenleer, tekenvaardigheid wenkbrauwen en naaldvaardigheid dienen ook thuis intensief te worden geoefend. Daarom is het wel van belang dat je na de 1e of 2e lesdag beschikt over een eigen PMU machine.

De basis PMU opleiding in het kort

In 4 intensieve lesdagen zorgen we ervoor dat jij alle basiskennis en vaardigheden in huis hebt. Dit mag je van de basis PMU opleiding verwachten:

  • Intensieve lesdagen verspreid over meerdere weken
  • Een echte praktijkopleiding: hoe meer modellen, hoe beter
  • Alles op het gebied van wenkbrauwen
  • Verschillende technieken voor verschillende huidtypen
  • Er wordt met maximaal 4 leerlingen les gegeven, zodat je alle aandacht krijgt die nodig is om een PMU behandeling goed uit te voeren.

Je kunt je modellen vertellen dat tijdens de opleiding, de docent de eindverantwoording heeft voor het juiste eindresultaat van de wenkbrauwen of eyeliners. Vraag wel altijd aan je modellen een bijdrage. Al geef je ze 50% korting van de prijslijst. Hiermee dek je al je eerste kosten.

KOSTENPLAATJE

Kosten Basis opleiding 4 Lesdagen van 10.00 tot ca. 16.00 uur
Lesgeld 4 dagen€ 1.775,- (excl. 21% BTW), zonder apparatuur).
Te volgen met STAP-Budget.

Apparatuur: wij werken met de Derma Medical van Ecuri Cosmetics, alsmede alle pigmenten, naalden van Ecuri Cosmetics, welke goedgekeurd zijn door de GGD, en voldoen aan alle eisen. Voor een juiste PMU machine geven wij advies welke het beste bij jou past.

Starterspakket

Een lespakket heb je nodig na de 1e lesdag en deze wordt in overleg samengesteld. We gaan kijken wat je nodig hebt, een beginner heeft onderstaande nodig voor de start:

Basis startpakket wenkbrauwenca. € 475,- (excl. 21% BTW)    

Master Class

Te volgen met STAP-Budget

Powder/Ombre Brows - 2 Lesdagen van 10.00 tot ca. 16.00 uur:
Lesgeld 2 dagen€ 750,- (excl. 21% BTW)
Startpakketca. € 250,- (excl. 21% BTW)
Hairstroke/Micro blading - 2  Lesdagen van 10.00 tot ca. 16.00 uur:
Lesgeld 2 dagen€ 750,- (excl. 21% BTW)
Startpakketca. € 250,- (excl. 21% BTW)
Eyelinertechnieken - 2  Lesdagen van 10.00 tot ca. 16.00 uur:
Lesgeld 2 dagen€ 750,- (excl. 21% BTW)
Startpakketca. € 250,- (excl. 21% BTW)
Liptechnieken - 2  Lesdagen van 10.00 tot ca. 16.00 uur:
Lesgeld€ 750,- (excl. 21% BTW)
Startpakketca. € 250,- (excl. 21% BTW)

Inge Wildschut, specialiste en docente

Met ruim 20 jaar ervaring als PMU specialiste en ruim 17 jaar als docente leer ik je graag alles van dit bijzondere vak. Daarbij gaat het altijd om de persoon, om de klant die haar gezicht aan jou toevertrouwt. Vertrouwen, eerlijkheid en deskundigheid staan bij mij dan ook hoog in het vaandel.

Nb: Er kan ook op locatie les gegeven worden in je eigen salon. Extra reiskosten worden dan berekend.

Startdata

Emmen (Klassikaal - MasterClass)10-12
Emmen (Klassikaal)17-12
Zevenbergen (Klassikaal)03-12

Cursusdata onder voorbehoud.

Opleidingsspecificatie

VooropleidingNiet nodig.
Duur opleiding4 dagen
Lesgeld€ 1775 excl. BTW
Basis startpakket wenkbrauwen€ 475 excl. BTW