Over ons

_DSC5984

Rocas Opleidingen is ontstaan vanuit de groothandel Rocas Nederland, die in 1997 is opgericht in Waalwijk. In 2003 is het bedrijf verhuist naar IJsselstein (Utrecht) en vanwege de groeiende vraag naar cursussen en opleidingen is het opleidingsinstituut Rocas Opleidingen ontstaan, in eerste instantie als onderdeel van Rocas Nederland en later als zelfstandig bedrijf.

In 2004 is gestart met het geven van de branche opleiding pedicure en met veel succes. Sindsdien is het cursusprogramma enorm uitgebreid en hebben ondertussen vele pedicures de weg naar Rocas Opleidingen gevonden.

Rocas Opleidingen staat bekend om haar persoonlijke benadering. De sfeer is ontspannen en dit komt ten goede aan de leerresultaten. Het doel van Rocas Opleidingen is de cursist/leerling tevreden de deur uit te laten gaan, en daar zetten we ons volledig voor in.
De hooggekwalificeerde docenten zijn allemaal terug te vinden in het docentenregister van ProVoet en voldoen allemaal aan de gestelde eisen. Het slagingspercentage ligt bij Rocas op een hoog niveau en daar zijn we trots op.

De opleidingen worden gegeven in kleine groepen (minimaal 6 – maximaal 12) met veel persoonlijke aandacht en een ontspannen sfeer. Waar nodig kunnen leerlingen ook individueel worden begeleid. Cursus levensreddend handelen is hierop een uitzondering (minimaal 10 aanmeldingen)

Rocas verzorgt de lessen in Emmen. Examens worden afgenomen op de locaties Amersfoort en Emmen.

We werken met een klein team, die allemaal hun eigen taak hebben maar we vullen elkaar aan daar waar het nodig is. Agnes is office manager en verzorgt de aanmeldingen en de examenverwerking. Zij is via de mail info@rocas-opleidingen te bereiken. Roman is onze ICT en PR man. Hij houdt de website en webwinkel van Rocas Nederland bij. Op de afdeling administratie vinden we Anita. Alle vragen van administratieve aard kunt u bij haar kwijt. Marlinda heeft de zorg van de webwinkel van Rocas en zorgt voor alle lesmaterialen voor de opleidingen. Jolanda is onze allernieuwste kracht en assisteert bij de groothandel en de opleidingen. Inge heeft in 2004 Rocas Opleidingen opgericht. Zij verzorgt o.a. de lessen “ondernemersvaardigheden”, heeft een adviserende rol en zet zich o.a. in voor de ontwikkeling van nieuwe lesprogramma’s.