Ondernemersvaardigheden

Voor de hedendaagse branche diploma’s heeft u de kwalificatie ONDERNEMERS-VAARDIGHEDEN nodig. Dit geldt voor Pedicure (niveau 3), Medisch Pedicure (niveau 4) en Schoonheidsspecialist  Heeft u in het verleden al eens een ondernemersdiploma behaald, dan bestaat de mogelijkheid hier vrijstelling voor te krijgen.

Bij de lessen ondernemersvaardigheden werken we met een format, wat door ons wordt aangeleverd. Hier kunt u alles invullen wat u kwijt wilt voor uw portfolio, zoals het ondernemersplan, de begrotingen, Marketing, Kwaliteit en meer…
De lesdagen bestaan o.a. uit:

  • Het ondernemersplan / Marketing / Personeel /Kwaliteitszorg / Boekhoudkunde **)
  • Het voeren van een administratie / Bedrijfsvoering

De lessen algemene ondernemersvaardigheden worden gegeven in Emmen, Zevenbergen en online via een webinar. (Microsoft teams)

U wordt begeleid in het samenstellen van uw portfolio. Heeft u echter extra hulp nodig, dan kunt u, tegen een vergoeding, gebruik maken van onze specialisten, die u ondersteuning kunnen geven en u adviseren bij het maken van uw portfolio.

De kosten voor het onderdeel ondernemersvaardigheden zijn € 289 ex btw voor leerlingen die de gehele opleiding Medisch Pedicure volgen bij Rocas. Dit onderdeel bestaat uit 3 theorie delen en 1 proefexamen.
Komt u van een ander opleidingsinstituut en wilt dit onderdeel bij Rocas volgen, dan bedragen de kosten € 349 ex btw.

Het portfolio examen duurt circa 15 minuten en wordt meestal op de leslocatie afgenomen (hiervoor zijn minimaal 8 aanmeldingen nodig). Bijna maandelijks kunt u examen doen voor dit onderdeel in Amersfoort. De kosten voor het portfolio examen zijn circa € 232,50 excl. toeslag Bravo (over een deel van de examenkosten wordt BTW berekend). Prijswijzigingen examens voorbehouden.

Bij het volgen van ONBEPERKTE ONLINE LESSEN voor het onderdeel algemene ondernemersvaardigheden, inclusief 3  proefexamens (in een groep) en 1 individueel proefexamen, persoonlijke begeleiding (tussentijdse controles), invuldocumenten, bewerkte excelbestanden voor de begrotingen, helpdesk en inclusief het portfolio examen (bij het examenbureau Exuive) betaal je € 1035 ex btw. (=1252 incl btw) Dit traject kan worden gevolgd in het kader van NL LEERT DOOR.

Wil je gebruik maken van deze subsidie regeling, dan kun je dit kenbaar maken door het voorlopige inschrijfformulier subsidieregelingen in te vullen. Klik op de afbeelding hierboven om meer te lezen over het subsidietraject.

**) Het onderdeel BOEKHOUDKUNDE is ook apart te volgen en gaat met name over:
* Opzetten van een financiële administratie
* Welk software programma past bij jou?
* Investeringsbegroting
* Financieringsbegroting
* Kostprijsberekening
* Liquiditeitsbegroting
* Exploitatiebegroting
* Het maken van jouw prijslijst!
* Kwaliteitszorg, enquete

Wilt u zich aanmelden voor dit onderdeel? Schrijf je dan in via het digitale aanmeldformulier. 

Adres leslocaties:
Zevenbergen: Campagneweg 11s
Emmen: Roald Amundsenstraat 34
Nederland: via WEBINAR

Klik hier voor de cursusdata.

ONDERNEMERSVAARDIGHEDEN

Cursusdata

Data volgen.

 

Kosten

Lesgeld (3 dagdelen)€ 349
Indien gevolgd als deel opleiding MP (3 dagdelen)€ 289
Kosten portfolio examen€ 232,50

Genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Adressen leslocaties

Zevenbergen, Campagneweg 11s
Emmen: Roald Amundsenstraat 34