Eeltproblemen en Pijnklachten

Eeltproblemen en pijnklachten

Eelt ontstaat wanneer de huid wordt blootgesteld aan herhaalde druk of wrijving. Het dient als een natuurlijke beschermende laag, die de huid beschermt tegen letsel en infecties. Wanneer er echter overmatig eelt wordt gevormd, kan dit zelf druk uitoefenen op de huid, waardoor een cyclus ontstaat waarbij meer eelt wordt geproduceerd als reactie op deze druk. Dit overmatige eelt kan leiden tot ongemak en problemen.

Verschillende factoren kunnen bijdragen aan de verhoogde druk of wrijving op de voeten, zoals het dragen van te strakke of te losse schoenen, of een afwijkende voetstructuur. Interne factoren, zoals veranderingen in de huidtextuur door veroudering, kunnen ook leiden tot een snellere vorming van eelt.

Tijdens deze cursus gaan we de meest belangrijke oorzaken en klachten onder de loep nemen en bespreken zoals:
* Slecht passend schoeisel
* Onvoldoende voetverzorging
* Roken
* Overbelasting
* Ouder worden
* Huidziekten
* Reuma of diabetes
* Platvoet en holvoet
* Hallux rigidus
* Hallux valgus
* Voetoperatie
* Ulcera
* Schade aan vetkussen
* Likdoorns

De leerdoelen van de cursus "Eeltproblemen en pijnklachten" zijn:

  1. Het kunnen identificeren van de belangrijkste oorzaken van eeltvorming en gerelateerde klachten, zoals onvoldoende voetverzorging, slecht passend schoeisel, roken, overbelasting, veroudering, huidziekten en andere medische aandoeningen.
  2. Het kunnen begrijpen hoe verschillende factoren, zowel extern als intern, bijdragen aan het ontstaan van eelt en pijnklachten op de voeten.
  3. Het kunnen herkennen van specifieke symptomen en klachten geassocieerd met eeltproblemen, waaronder likdoorns, kapotte huid, brandende pijn, ulcera en andere complicaties.
  4. Inzicht hebben in mogelijke behandelingen en interventies voor het verlichten van pijnklachten bij eeltproblemen, inclusief voetverzorgingstechnieken, aanpassingen in schoeisel, medische behandelingen en fysiotherapie.
  5. Het kunnen toepassen van de verworven kennis in de praktijk om eeltproblemen effectief te behandelen en pijnklachten te verlichten, met als doel het verbeteren van de algehele gezondheid en het welzijn van de patiënt.

Na het volgen van deze cursus zullen cursisten in staat zijn om een gedegen behandeling van pijnklachten bij eeltproblemen uit te voeren en de nieuwe kennis toe te passen in hun professionele praktijk.

Startdata

Webinar (Voor thuis)25-04-24, 19-06-24, 11-09-24, 08-11-24, 11-12-24

Cursusdata onder voorbehoud.

Deze cursus duurt een halve dag.

 

Trainingsspecificatie

NiveauBasiscursus
ToelatingseisPedicure
Duur training1/2 dag (keuze: avond en ochtend)
Lesgeld€ 69
Accreditatiein aanvraag

De lesgelden zijn vrijgesteld van BTW.