Weer Baas over je eigen Tijd!

Weer baas over je eigen tijd

Weer de baas zijn over je eigen tijd gaat over het bewust beheren en optimaliseren van je tijd, zodat je een bevredigend en evenwichtig leven kunt leiden, waarin je je doelen nastreeft en tegelijkertijd geniet van wat echt belangrijk voor je is.

Niet harder maar slimmer werken

Efficiënter werken en omgaan met de schaarse tijd.
Prioriteiten kunnen stellen. Hoe ga je als pedicure om met jouw kostbare tijd?

Weer de baas zijn over je eigen tijd is vooral zelfmanagement.
Op dit moment zien we dat mensen het nogal lastig vinden om overzicht te houden over alle informatie en prikkels zoals e-mail, telefoon en ga zo maar door. Mensen worden voortdurend onderbroken en afgeleid, waardoor ze het gevoel hebben dat ze geleefd worden.

In deze cursus reiken we vanuit allerlei invalshoeken concrete tools aan waarmee de ondernemende pedicure weer zelf de regie pakt, betere keuzes maakt rondom de vraag waar zij hun tijd aan geven, zodat zij tijdens hun werkdag gedaan krijgen wat zij zich hebben voorgenomen en met een voldaan gevoel de dag afsluiten.

Naast de uitgebreide theorie ontvangen de cursisten allerlei tips om weer volledig baas te kunnen worden over hun eigen tijd, of liever “zelfmanagement”.

Daarbij komen o.a. de volgende leerdoelen aan bod:

  1. Begrijp je huidige tijdsbesteding: Voordat je veranderingen aanbrengt, is het belangrijk om te begrijpen hoe je momenteel je tijd besteedt. Houd een dag of een week lang een dagboek bij waarin je je activiteiten noteert en hoeveel tijd je eraan besteedt.
  2. Stel prioriteiten: Identificeer de belangrijkste taken en doelen in je leven. Maak een lijst van wat echt belangrijk voor je is, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Dit zal je helpen bij het maken van keuzes over hoe je je tijd wilt besteden.
  3. Maak een planning: Maak een realistische planning voor je dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse activiteiten. Plan niet alleen werkgerelateerde taken, maar ook tijd voor rust, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling.
  4. Leer nee te zeggen: Wees assertief over je tijd en zeg nee tegen taken en verzoeken die niet bijdragen aan je prioriteiten of doelen. Het is belangrijk om grenzen te stellen en je tijd te beschermen.
  5. Elimineer afleidingen: Identificeer afleidingen en probeer ze te verminderen of te elimineren. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je notificaties op je telefoon uitschakelt, je werkplek opruimt of specifieke tijden instelt voor e-mail en sociale media.
  6. Breek grote taken op in kleinere stappen: Grote taken kunnen overweldigend lijken, waardoor je tijd verspilt aan uitstelgedrag. Verdeel grote taken in kleinere, haalbare stappen en werk eraan in behapbare delen.
  7. Leer efficiënt te plannen: Gebruik technieken zoals time-blocking, waarbij je specifieke tijdslots toewijst aan verschillende taken, waarbij je werkt in korte intervallen gevolgd door korte pauzes.
  8. Wees flexibel: Wees bereid om je planning aan te passen wanneer dat nodig is. Het is belangrijk om realistisch te zijn en ruimte te laten voor onverwachte gebeurtenissen of veranderingen in prioriteiten.
  9. Evalueer en optimaliseer: Regelmatige evaluatie van je tijdsbesteding kan je helpen om te zien wat werkt en wat niet werkt. Pas je aanpak aan en experimenteer met nieuwe strategieën om je productiviteit en tijdmanagement te verbeteren.
  10. Zorg voor balans: Het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen werk, ontspanning, persoonlijke ontwikkeling en sociale activiteiten. Zorg ervoor dat je genoeg tijd besteedt aan alle belangrijke aspecten van je leven.
We krijgen dagelijks met zoveel dingen te maken dat zelfs onze prioriteitenlijstjes ongemerkt een andere volgorde krijgen. "Weer baas zijn over je eigen tijd" is vooral zelfmanagement.

Naast de uitgebreide theorie ontvangen de cursisten allerlei tips over time-, of liever zelfmanagement.

Klassikaal: De cursus duurt 1 dag  (2 x 3 uur)
Webinar: De cursus duurt 1 dag (2 x 3 uur) of 2 avonden (2 x 3 uur)
Webiclass: Ook bestaat de mogelijkheid deze les via een LIVE WEBINAR te volgen in combinatie met een klassikale groep. Dit noemen we een WEBICLASS.

Docent: Marianne Mijdam
KItty Schutte

Accreditatie:
3 punten in Ondernemerschap
2 punten in Reflectie (intervisiegroepen)

Kosten: € 115 (BTW-vrij)

Niveau:
Basiscursus

Toelatingseis:
Pedicure

Groepsgrootte:
Minimaal 6, maximaal 12

Na de cursus ontvang je mooi certificaat voor in de praktijk.

Cursusdata

Emmen/Webinar (WebiClass)17-09-24, 28-11-24

Cursusdata onder voorbehoud.

KLASSIKAAL
WEBINAR
WEBICLASS

Kosten

Leskosten - KLASSIKAAL / WEBINAR€ 115

De lesgelden zijn vrijgesteld van BTW. 

Studieduur

Deze cursus duurt 1 lesdag van 09.00 - 16.15 uur (2 x 3 uur) of 2 avonden (2 x 3 uur)

Zowel KLASSIKAAL als via een WEBINAR te volgen.
Een combinatie van beiden is mogelijk.

Accreditatiepunten

3 punten in Ondernemerschap
2 punten in Reflectie (intervisiegroepen)