Assertiviteit & Communicatie

Assertiviteit & Communicatie

Communicatie. We kunnen niet zonder. Alles is communicatie. Niet communiceren kan niet, je communiceert altijd. Voor jezelf opkomen, op tijd ´nee´ durven zeggen, in plaats van ´pleasen´, en jezelf wegcijferen meer zelfverzekerd communiceren.

Wat is de essentie van communicatie? Wat is assertiviteit? Hoe ga ik om met klachten, emoties en agressie? Doelen stellen, je mening durven zeggen, meer kracht en rust ervaren, opkomen voor jezelf, maar met respect voor de ander.

Eén van de grote struikelblokken is het ‘durven’ veranderen, ‘durven’ vragen, ‘durven’ groeien…. Men laat zich vaak leiden door “angst” en handelt vanuit deze gedachte. Angst is zoals bekend een slechte raadgever. Waarom geen rekening sturen als een cliënt niet op komt dagen? Waarom ben je bang een cliënt kwijt te raken als er een prijsverhoging wordt doorgevoerd? Een goede zakelijke instelling is nodig om een onderneming te runnen.

Allemaal onderwerpen die de revue zullen passeren in deze boeiende cursus. Deze cursus helpt de ondernemende pedicure zelfvertrouwen te ontwikkelen in communicatie. Goed kunnen communiceren vanuit een assertieve houding is voor iedereen enorm belangrijk.

De cursus duurt 1 dag.
Docent: Theo Ploeg
Accreditatie: 6 punten in het domain Professionaliteit.
Kosten: € 129 excl. btw
Na de cursus ontvang je een certificaat.

417156-PD78XP-235

Cursusdata

Webinars (Voor thuis)07-11
Webinars (Voor thuis)07-12 (Deel 1 - 19:00)
Webinars (Voor thuis)09-12 (Deel 2 - 19:00)

Cursusdata onder voorbehoud.

Kosten

Leskosten€ 129

Genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Studieduur

Deze cursus duurt 1 lesdag.

Accreditatiepunten

6 punten in Professionaliteit.