Workshop Uni-Brace

Voor de workshop UniBrace is er een speciaal aanmeldingsformulier beschikbaar. Om deze te ontvangen, gelieve een e-mail te sturen naar info@rocas-opleidingen.nl.

UniBrace is de nieuwste vinding van het team van Arkada uit Polen. Het is een prachtig instrument waarmee verschillende soorten én maten beugels voor alle vormen van ingroeiende nagels kunnen worden gemaakt. Doordat de maat individueel kan worden aangepast zijn de beugels ook geschikt voor kleinere tenen of zelfs vingers. De beugels zijn unilateraal én bilateraal te plaatsen. Het bevestigen kan op verschillende manieren. Afhankelijk van de indicatie of juist de contra indicaties, kan er gekozen worden voor haakjes om beide nagelranden, het plakken van de beugel op de nagelplaat of een combinatie van een haakje en een geplakte zijde. Altijd een ideale beugel dus voor iedere vorm van ingroei, met maar 1 instrument!

Techniek:

De naam UniBrace staat voor; Universele Nagelbeugel. Dit handige gereedschap werd begin 2018 bedacht bij Podoland in Polen. Adrian Arkada en Daniel Abratkiewicz, bekend van de Arkada techniek, werkten samen met professor Janusz Szymkowski van de Universiteit van Wrocław, aan het prototype. Dezelfde professor maakte ook het eerste prototype van de Arkada kubus.

Met UniBrace kunt u zelf beugels maken in de karakteristieke “M” vorm. De beugels zijn geschikt om te bevestigen met een haakje om de nagel of te plakken op de nagelplaat óf een combinatie daarvan.

Om de beugels te maken heeft u nodig; de UniBrace tool, orthonyxie draad, een draadkniptang en een spitsbektang voor het buigen van haakjes. Daarnaast adviseren wij de beugel te fixeren met composiet. Het is mogelijk acryl te gebruiken. Het voordeel van composiet is echter dat het een sterkere fixatie biedt met een veel kleiner bolletje dan met acryl mogelijk is. Ook is composiet geschikt en goedgekeurd voor medische toepassingen, waardoor het veilig is voor gebruik op het menselijk lichaam, zelfs in het geval van een eventueel aanwezige ontsteking of bijvoorbeeld een acryl intolerantie. Om composiet te gebruiken heeft u composiet Flow nodig, een speciale UV lamp, bond en bond applicator kwastjes.

Het grote voordeel van UniBrace, is de mogelijkheid van het creëren van een beugel met 3-dubbele sterkte

 • De “hefboom” kracht (A) wordt verkregen uit de flexibiliteit van het draad en de eigenschap om terug te willen keren naar zijn oorspronkelijke vorm
 • De “veerkracht” (B) wordt verkregen uit de in het draad geperste vorm, dit functioneert als een soort scharnier
 • De “rotatiekracht” (C) wordt verkregen uit de haakjes rondom de nagel

De beugel kan op drie manieren op de nagelplaat worden bevestigd. Door deze diversiteit is de techniek zowel unilateraal als bilateraal in te zetten, wat een groot voordeel is.

 • Door middel van 2 haakjes om de mediale en de laterale nagelrand
 • Door middel van het plakken op de nagel, vastgezet bij voorkeur met composiet op beide uiteinden
 • Of een combinatie van deze twee, door een haakje om de ene zijde van de nagel en bevestigd met composiet aan de andere zijde

UniBrace is, zoals de naam al doet vermoeden – een universele aanpak van het probleem van ingroeiende nagels. Maar goede educatie vinden wij net zo belangrijk als ons instrument. Bij  UniBrace ontvangt u een USB stick met daarop 5 lessen hoe het instrument te gebruiken.  Experts adviseren echter een individuele aanpak voor iedere casus. Om dat inzicht te ontwikkelen, bieden wij ook een workshop UniBrace, gegeven door goed getrainde instructeurs.

Waarom wij verliefd zijn op UniBrace?

 • Het biedt alles dat een specialist zich kan wensen in 1 instrument
 • De mogelijkheid om drie krachten simultaan te gebruiken
 • Eenvoudig uit te voeren
 • Gemakkelijke bevestiging zowel op als onder de nagelplaat
 • Comfortabel voor de patiënt
 • Esthetische ziet het er elegant uit
 • Wij bieden onderwijs op het hoogste niveau
 • Duurzaam
 • Goedkoop

Workshop:

Dé innovatie op gebied van nagelregulatie van 2018, bekroond met een prestigieuze LNE award voor meest innovatieve product, UniBrace!

Het instrument werd ontwikkeld door het team van Podoland uit Polen, hét brein achter de Arkada Methode. Dit instrument stelt je in staat eigenlijk iedere bestaande nagelbeugelmethode na te maken. Dus waarom nog allerlei verschillende sets aanschaffen als het met 1 instrument kan?

Spreekt dit je aan en wil je alle ins & outs leren over deze nieuwe techniek. Ben je benieuwd naar meer informatie over trekkrachten en de diversiteit aan mogelijkheden? Dan is deze workshop iets voor jou!

De workshop is geschikt voor: de pedicure met ervaring in nagelregulatie, medisch pedicure, podoloog en podotherapeut.

De cursus wordt gegeven in een toegankelijke ongedwongen setting.

Je leert op een meer technische manier naar de ingroeiende nagel te kijken en een creatieve, individuele aanpak van het probleem toe te passen, waarbij de UniBrace centraal staat.

De UniBrace workshop wordt gegeven in groepen van minimaal 5 en maximaal 8 personen.

We beginnen met een theorie presentatie over het instrument, over ingroeiende nagels, de indicaties en contra indicaties en diverse trekkrachten en over de verschillende mogelijkheden on de beugels vast te zetten. Alle verschillende mogelijkheden komen aan bod.

Na de lunch ga je zelf aan de slag met de materialen. Je leert de juiste vorm en grootte bepalen, de haakjes op de correcte manier buigen en je leert werken met composiet. Er wordt geoefend op elkaar, waarna indien gewenst de beugels weer worden verwijderd.

Kosten:

Lesgeld€ 200
UniBrace instrument€ 200
Composiet startpakket
(UV lamp, 1 x bril, 1 x composiet, 1 x bond, 1 x set bondapplicators 100 stuks)
€ 130
Draad 3 (20 meter)€ 40
Draad 4 (20 meter)€ 40
Draad 5 (20 meter)€ 40
Arkada's serum (5+1 gratis)€ 12 p.s.
Arkada's 08 OIL (5+1 gratis)€ 15 p.s.

Genoemde bedragen zijn exclusief btw. Wijzigingen voorbehouden.

Locatie:
Emmen / Zevenbergen

Adres leslocaties:
Emmen: Roald Amundsenstraat 34
Zevenbergen: Campagneweg 11s

Klik hier voor de cursusdata

UB-3-1

Cursusdata

EmmenData volgen

Kosten

Lesgeld€ 200
UniBrace instrument€ 200
Composiet startpakket
(UV lamp, 1 x bril, 1 x composiet, 1 x bond, 1 x set bondapplicators 100 stuks)
€ 130
Draad 3 (20 meter)€ 40
Draad 4 (20 meter)€ 40
Draad 5 (20 meter)€ 40
Arkada's serum (5+1 gratis)€ 12 p.s.
Arkada's 08 OIL (5+1 gratis)€ 15 p.s.

 

Genoemde bedragen zijn exclusief btw. Wijzigingen voorbehouden.

Studieduur

Deze workshop duurt één lesdag.

Adressen leslocaties

Emmen: Roald Amundsenstraat 34
Zevenbergen: Campagneweg 11s