Cursus Arkada Methode

Als je werkt in de voetenbranche, heb je vast regelmatig cliënten in je praktijk met een vorm van een ingroeiende nagel. Loop je er net als velen van ons vaak tegenaan dat je dit probleem, met de in ons vak bekende technieken, niet of niet voldoende kunt verhelpen? Omdat je er niet goed bij kunt of omdat het probleem steeds weer terugkeert? Ben je leergierig, nieuwsgierig en sta je open voor andere inzichten? Dan is deze methode iets voor jou!

Techniek:

Deze mooie techniek, ontwikkeld door Adrian Arkada, podotherapeut uit Polen, stelt de behandelaar in staat om op een zachte manier de ingegroeide nagelkant uit de nagelwal te halen. Ook nagels van kleinere tenen of vingers kunnen worden behandeld, of wanneer een nagelbeugel niet mogelijk of gewenst is. Zelfs bij een acute ontsteking is de behandeling mogelijk.

De techniek is geschikt voor bijna iedere vorm van ingroei zoals; trauma nagels, stootnagels, tunnelnagels, (hyper) convexe nagels of nagels die na een operatieve ingreep klachten blijven geven.

aarkada_main_set_01Door middel van het door Adrian Arkada ontwikkelde instrument “Arkada’s Cube” kunnen we de teen fixeren en hebben we onze handen vrij om rustig en zacht de zijkant van de nagel in een zo optimaal mogelijke nieuwe vorm te buigen. De druk wordt opgeheven en de pijn verdwijnt. De nieuwe curve wordt tijdelijk gefixeerd met acryl.  De cliënt ervaart weinig pijn tijdens de behandeling en het resultaat zal vaak langduriger zijn dan met andere regulatie methodes en als ook de oorzaak van de ingroei aangepakt (kan) worden kan het  zelfs permanent zijn.

Deze methode wordt in Polen al ruim 8 jaar met veel succes toegepast. Inmiddels zijn er in 32 landen Arkada specialisten te vinden, waaronder Nederland. Lijkt jou dit ook geweldig om te doen, dan zie ik je graag bij de cursus!

Cursus:

Na afloop van de cursus ontvang je het officiële Arkada certificaat. De cursus is geschikt voor: de pedicure met ervaring in nagelregulatie en acryl, medisch pedicure, podoloog of podotherapeut. De cursus wordt in kleine groepjes gegeven, dit garandeert maximale persoonlijke aandacht, in een toegankelijke ongedwongen setting. Het zijn 2 intensieve leerzame dagen, waarin je leert op een meer technische manier naar de ingroeiende nagel te kijken en een creatieve, individuele aanpak van het probleem toe te passen, waarbij de kubus centraal staat.

Tijdens de behandeling wordt de teen gefixeerd in de Arkada kubus. Dit zorgt voor stabiliteit en rust tijdens de behandeling. Via diverse openingen in de kubus kunnen instrumentjes worden ingevoerd, waarmee de nagel in de juiste vorm wordt gebogen en vastgehouden. Door middel van speciale elastische acryl wordt de nieuwe nagelkromming gefixeerd. Het model gaat naar huis met een keurig nette, natuurlijk ogende nagel en voelt direct verlichting en verlaat de praktijk zonder pijn. Jij voert na een week de nacontrole uit.

 • De cursus wordt in 2 dagen gegeven.
 • De cursus wordt gegeven in het Nederlands.

Modellen:

 • Als cursist zorg je zelf voor 1 model per dag per persoon, in totaal heb je dus 2 modellen nodig of iemand met 2 te behandelen nagels die bereid is 2x te komen. Je ontvangt voor de cursus afspraak tijden voor je cliënten.
 • De modellen moeten minimaal een week voor de cursus het Arkada TC16 serum gaan gebruiken, wat meebesteld kan worden via het inschrijfformulier.
 • Het serum werkt verzachtend, schimmelwerend en antibacterieel. Het helpt om de nagel en nagelbed elastisch te maken. De nagel kan dan beter worden gemanipuleerd en de behandeling zal ook minder pijnlijk zijn. Ook erna blijft de cliënt dit serum nog gebruiken. Het helpt de nagel en het nagelbed regenereren en beter uitgroeien. Niet vergeten dus…
  • (poly) Neuropathie
  • Angiopathie
  • Wond
  • Ulcus
  • Ontstekingsverschijnselen
  • Vasculitis
  • (beginnende) dementie tenzij overleg plaatsvindt met partner of verzorgende

Kosten:

Lesgeld (2 dagen)€ 500
Instrumenten startset Arkada's Cube€ 720
Acrylpenseel middel€ 6
Arkada Serum TC16 (noodzakelijk voor je cursusmodellen) (5+1 gratis)€ 12 p.s.
Arkada's 08 OIL anti-mycotische en anti-bacteriële druppels (5+1 gratis)€ 15 p.s.

Genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Locatie:
Emmen

Adres leslocaties:
Emmen: Roald Amundsenstraat 34

Klik hier voor de cursusdata

Cursusdata

Emmen29-11 en 30-11

Kosten

Lesgeld (2 dagen)€ 500
Instrumenten startset Arkada's Cube€ 720
Acrylpenseel middel€ 6
Arkada Serum TC16 (noodzakelijk voor je cursusmodellen) (5+1 gratis)€ 12 p.s.
Arkada's 08 OIL anti-mycotische en anti-bacteriële druppels (5+1 gratis)€ 15 p.s.

Genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Studieduur

Deze cursus duurt 2 lesdagen.

Adressen leslocaties

Emmen: Roald Amundsenstraat 34